in

Tadzs Mahal városa – válasz rejtvényhez

Tadzs Mahal városa – válasz rejtvényhez

Rejtvényfejtés közben gyakran felmerülő kérdés, hogy mi Tadzs Mahal városa más néven.

Íme a válasz: Agra

Mi a város?

A város olyan település, amelynek valamilyen (kulturális, ipari, kereskedelmi stb.) jelentőségénél fogva különleges, törvény szerint meghatározott jogállása van. A város élén ma általában a polgármester áll.

A város az emberi településformák legmagasabb szerveződési szintje. Az ember számára a város az egyetlen olyan élőhelytípus, ahol nagy egyedszámban és sűrűségben, lényegében természetesen van jelen. A város ezért a legtöbb diszciplína, például a történelemtudomány, szociológia, orvostudomány, a mérnöki tudományok (például várostervezés/urbanisztika) a közgazdaságtan és a természettudományok művelői számára egyaránt jelentős kutatási terepnek számít.

Mi az Agra?

Agra város (Hindi: आगरा, Āgrā) India északi részén, a Jamuna folyó partján fekszik, Uttar Prades tagállamának nyugati részén.

A leghíresebb látnivaló a Tádzs Mahal, amelyet az Sáh Dzsahán hitvese és saját maga számára mauzóleumnak építtetett. Itt található egy terület, ahol a hagyományos pacsiszi játék élő „figurákkal” játszható.

A Tádzs Mahal ismertsége teszi Agrát India egyik leglátogatottabb városává. Szeptembertől decemberig a legalkalmasabb az időjárás az ideutazásra.

Ez a cikk Tadzs Mahal városa – válasz rejtvényhez először a Kvízmester.com. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá!

Maugli barátja – válasz rejtvényhez

Buggyos keleti nadrág – válasz rejtvényhez