Sajt fajta – válasz rejtvényhez
Rejtvényfejtés közben gyakran felmerülő kérdés, hogy mi sajt fajta más néven.
Íme a válasz: Ementáli, Brie, Gervais, Romadur, Rokfort, Camembert, Roquefort, Trappista, Pannónia, Edami, Feta, Grana, Mozzarella, Orda, Parenyica, Fontina, Ilmiczi, Lajta, Mizó Anikó, Parma, President
Mi a sajt?
A sajt savanyított vagy felfőzött tejből tejsavas erjesztéssel,alvasztással, a savó eltávolításával, préseléssel vagy anélkül készülő étel. Általában tehén, kecske, juh vagy bivaly tejéből készül savanyítással vagy felfőzéssel. A sajttejet általában rövid idejű hőkezeléssel pasztőrözik, amelynek során a patogén mikroorganizmusok elpusztulnak, majd oltóenzimmel és speciális baktériumtenyészettel beoltják, gyakran fűszerezik és érlelik. Az ókortól kezdve világszerte ismert és kedvelt, egészséges tejtermék. A világon több százféle sajtot gyártanak. A fajták elkülöníthetők a tej eredetétől, a vaj zsírtartalomtól, a feldolgozás és az érlelés hosszától stb. függően. A francia étkezési rend, azaz az előétel-főétel-sajt-desszert ételsor kihagyhatatlan fogása a főétel és a desszert között felszolgált sajttál
Ez a cikk Sajt fajta – válasz rejtvényhez először a Kvízmester.com. oldalunkon jelent meg.