in

Ázsiai nép – válasz rejtvényhez

Ázsiai nép – válasz rejtvényhez

Rejtvényfejtés közben gyakran felmerülő kérdés, hogy mi az ázsiai nép más néven.

Íme a válasz: Hoa, Ind, Kurd, Tatárok, Thai, Üzbég, Oguz, Alán, Grúzok, Lao, Negrító

Mi a nép?

Sok együtt élő ember; egy nemzethez vagy nagyon nagy csoporthoz tartozó, zömmel közös származású emberek, akik többnyire egy területen élnek, és közös kultúrát, nyelvet használnak – tekintet nélkül korra, nemre, rangra és más szempontokra.

Ázsia etnikailag legtarkább képet mutató földrész, ahol az összes éghajlati típusnak megfelelően a legkülönbözőbb környezeti feltételekhez alkalmazkodott népek alakultak ki. Ázsiában a sok nyelven beszélő népek többsége a mongolid nagyrasszba tartozik. Bőrük sárga, hajuk fekete, vastag szálú, kicsi orruk van, kiugró pofacsonttal, szűk és ferde szemréssel, alacsony termettel. Idetartoznak a kínaiak, a koreaiak, japánok, mongolok, vietnamiak, burmaiak. A másik nagyrassz az europid: a hindukkal, az arabokkal, irániakkal, kaukázusiakkal, akik Délnyugat-, Dél- és Észak-Ázsiában élnek.
Sokak számára Ázsia a misztikumot jelenti, ahol a fejlődés és modernizáció folyamata nem változtatta meg az ősi hagyományokat, a keleti kultúrát, de ez ma már csak részben vagy egyáltalán nem igaz.

 

Ez a cikk Ázsiai nép – válasz rejtvényhez először a Kvízmester.com. oldalunkon jelent meg.

Szólj hozzá!

Másképp, másképpen latinul – válasz rejtvényhez

Ormánsági település – válasz rejtvényhez